28 EYLÜL - 04 EKİM 2009 TARİHLERİNDE YAPILAN POLİS MESLEK EĞİTİMİ SINAVINDA BAŞARILI OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE
Sınavda başarılı olan adaylar 8 ve 9. dönem olarak 2 bölümde polis meslek eğitimine alınacaktır.
1. Polis Meslek Eğitimi 8. dönemi ....... 2009, 9. dönemi ....... 2009 tarihinde başlayacaktır.
2. Sağlık kurulu raporu ve güvenlik soruşturması olumlu olarak tamamlanan adaylardan başarı sıralamasına göre erkeklerde ...., bayanlarda .... aday 8. dönem polis meslek eğitimine alınacaktır.
3. 8. dönem polis meslek eğitimine başlayacak olan adaylar sağlık kurulu raporu ve güvenlik soruşturması işlemlerinin başlatılması için ..... 2009 tarihinde sınav için müracaat ettikleri Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü'ne nüfus cüzdanı, 6 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf ile evli olan adayların eşleri hakkında yapılacak güvenlik soruşturması için güvenlik soruşturması formunda kullanılmak üzere eşine ait 1 adet vesikalık fotoğraf ile birlikte başvuracaktır.
4. 8. dönem polis meslek eğitimine başlayacak adaylardan sağlık kurulu raporu ve güvenlik soruşturması olumsuz neticelenecekler ile feragat edecekler göz önünde bulundurularak başarı sıralamasına göre erkek adaylardan ilk .... adayın, bayan adaylardan ilk .... adayın sağlık kurulu raporu ve güvenlik soruşturması işlemleri ..... 2009 tarihinde başlatılacaktır.
5. ....... 2009 tarihine kadar sağlık kurulu raporu ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanan adayların Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine planlamaları yapılarak ..... 2009 tarihinde www.egm.gov.tr/egitim adresinden ilan edilecektir. Sağlık kurulu raporu ...... 2009 tarihinden sonra olumlu sonuçlanan adayların POMEM Müdürlüklerine planlamaları 9. döneme yapılacaktır. Adaylar planlandıkları Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerini www.egm.gov.tr/egitim internet adresi ve Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüklerinden öğrenecektir.
6. 9. dönem polis meslek eğitimine alınacak adayların sağlık kurulu raporu ile güvenlik soruşturma işlemleri ....... 2010 tarihinde başlatılacaktır.
7. Bu duyuru tebliğ mahiyetinde olup, ayrıca adrese tebligat yapılmayacaktır.
Adaylara önemle duyurulur.
Eğitim Dairesi Başkanlığı
********************************************************
Kısaca özetlemek istiyorum.sarz arkadaşımın bilgileriyle alıntı güncellenmiştir.
1 - Hastaneden hastaneye farklılıklar oluyor..Bazı doktorlar titizlikle incelerken,bazıları pek önemsemiyor..En önemlisi GÖZ,KBB,CİLDİYE VE KARDİYOLOJİ bölümleri..Bazı illerde psikikiyatri testi uygulanır 566 soruluk:) Her yerde yok.(Hiç intihar etmek istediniz mi?Anenizi babanızı severmisiniz?Sizi takip ettiğinizi düşündüğünüz birileri var mı? Bunun gibi sorular)
2 - RAPOR ücreti de yerden yere değişiyor..Örneğin;6.dönem pomem alımlarında Adana'dan 220 TL'ye , izmir'de 270 TL'ye,Ankara'da 300-310 TL'ye,Yalovada 290 TL'ye alınmış sağlık raporları ..En düşük rapor istanbuldadır (üsküdarda olan hastane).ortalama illerdeki ücret 250 liradır.
3 - Hastanesi yeterli görünmeyen yerlerde,çevre illerdeki hastanelere sevk ediyolar .. Örneğin Artvin'deki arkadaşları,Rize devlet hastanesine gönderdiler ..
4 - Sağlık raporu almak 2 ile 4 gün arasında değişiyor yerinden yerine..Genelde 2 gün doktorları dolaşıyosunuz , röntgen - tahlil işlemlerini yaptırıyosunuz.Daha sonra kurula gidiyor sonuçlarınız (Genelde haftada 2 gün toplanır bu kurul)ve polis olur raporu veriliyor .. Bazı yerlerde kurul hemen imzayı atıyor.
5 - Polis eşliğinde gidilmiyor hastaneye(Adana'da polis eşlik etmiş)..Kendiniz hallediyorsunuz ..
6 - Pomem okulunda tekrar sağlık raporu istenmiyor.
7 - Eğitim şubelerine teslim edilen sağlık raporları, Ankaradaki merkeze gönderiliyor..Problemli arkadaşlar tekrardan muayene için Ankara'ya çağrılıyor..
8 - Hastanede diyetisyen tarafından boy - kilo ölçümü yapılıyor ama pekte önemli değil..Bazı illerde ölçüm yok,adaya soruluyor.
9 - Hastanede mümkün olduğunca doktorlarla iyi geçimeye çalışın,tartışmayın..Geleceğinizi yakma ihtimalleri olabilir ters düşerseniz ..
10 -Tahliller olacağı için aç karnına gidin hastaneye.
11 - Rapor alma süreniz yaklaşık 20 gün civarıdır.
********************************************************
sabah 09.15 gibi hastanedeydim....Gittik sağlık raporu formunun renkli fotokopisi gerekiyomuş...asıl olan forma teşhisler ve bulgular yazılmayacak dediler fotokopi çektirin gelin dediler + 5 fotoğraf tabi...bizim hastane ilçede...tekrar merkeze döndük o kadar uğraşı...fotokopileri hallettik....ama 5 fotoğraf demişlerdi almadılar!!! ayıptır be madem almicaksınız veya herşey bitince alacaksınız niye uğraştırıyosunuz bizi...10 kere dolmuşa bin merkeze gel ilçeye git tabi onlara göre hava hoş....
neyse 6 adet kan tahlili yaptılar...6 adet tüp içinde kan verdik + idrar tahlili verdik...yarın sonuçlarını alırsınız dediler..Allahtan biz sürekli ordaki bayanlarla muhatap olduk bize iyilik yaptılar ve öğleden sonra verdiler tahlilleri...
sonra poliklinikleri dolaşmaya başladık...ardından öğle tatili girdi halledemediğimiz birçok şey tabii...13.30 gibi eko,ekg ve röntgen çektik tabi bu kadar kolay olmadı in çık oraya git koştur bilmemne yap:D
velhasıl halledebildiğimizi hallettik tahlilleri filmleri falan hepsini aldık arkadaşla...15.15 gibide bıraktık herşeyi..
daha muayene olacağımız 4-5 bölüm var...Zor işler bunlar...
küçük şehirdekiler 2 günde halleder ama büyük şehirde bu işlemler daha çok sürer tahminen...4-5 kere para ödedik saçmalık yahu...Belirleyeceksin kaç tahlil var kaç röntgen var onların parasını al bi kerede tamamen yani ne gerek var insanları oyalamaya....
285 ytl ödedim dişe yarın gidicem onunla birlikte 292 ytl olacağı söylendi...
Hiçbir sorunum çıkmadı çok şükür ama bunu biliyodum zaten benim için önemli olan göz.
sorusu olan varsa cevaplayayım... 6 tüp kan verdim ve orucum çok kötü oluyor insan koşturmaca falan:(
Bu arada yalovadan bi arkadaşın kalbinde sorun çıkmış o polis olamicak galiba...
ÜROLOJİ ALT BÖLGEYİ TAMAMEN SOYDURDU BİZE...AMA ADAM ÇOK İYİYDİ ALLAH RAZI OLSUN...BİRKAÇ KIL DOKTOR HARİCİ BİÇOK DOKTOR ILIMLI DAVRANDI.
Eskişehirdeki iki hastane arasında fiyatta uçurum varkı var:D biri 400 liraya yakın alıyor.
*********************************************************
Rapora başlangıçta dahiliyeden başlayın,çünkü kan sonuçlarına dahiliye ve yaklaşık 5 doktor bakıyor bu sonuçlarda kolaylık olur ve de zaman kazancı. Dişlerde ön mülakattaki gibi çok sıkıntı olmuyor.
(Göz için önemli)Refraksiyon Kusurları ve Reçetelerde İfade Ediliş Türleri
Miyopi ve Hipermetropi, yalnızca 0.25 dioptrilik basamaklarla artan-azalan değerleri olan kırılma kusurlarıdır. Miyopi de bu sayısal değer eksi(-), hipermetropide artı(+) işaretlidir. Yani kırılma kusurunun büyük ya da küçük oluşu, bu sayının mutlak değeri ile ilgili olup, işareti ise kurunun miyopiye mi yoksa hipermetropiye mi ait olduğunu belirtir. Astigmatizma denen kırılma kusurunda ise, öncelikle miyopi ve hipermetropideki gibi, astigmatizmanın türünü belirleyen + veya - işaretli sayısal bir değer, bir de astigmatizmanın yönünü (eksenini, doğrultusunu) tanımlayan 0 ile 180 arasında değişen ikinci bir sayı vardır. Başında artı ya da eksi işaret bulunan ve 0.25'lik basamaklar halinde büyüyen-küçülen ilk değer astigmatizmanın değeri olup, mutlak değer olarak büyüdükçe astigmatizmanın da büyüdüğü sonucu çıkar. Artı veya eksi işaretli bu sayının yanında yer alan ikinci sayı ise, yön dışında bir şey ifade etmemekte olup, sayının büyük ya da küçük olması, kişinin görme düzeyi ile ilgili değildir. Yalnızca astigmatizmanın tedavisinde kulanılacak silindirik camın çerçeveye yerleştirileceği yönü gösterir. Kısacası aks değerinin 90 yerine 180 olması, camın yatay dikey şekilde gözlük çerçevesine yerleştirilmesi gereğinden başka bir şey ifade etmez.
Polislik İçin Merak Edilen Sağlık Şartları
SORU 1:Hangi operasyonlar öğrenciliğe girişe engel olmaz?
Hormonal bozukluğa veya başka bir organik hastalığa bağlı olmayan geçirilmiş jinekomasti ve aksesuar meme operasyonları,
Komplikasyonsuz apandektomi (apandisit ameliyatı ) ve kolesistektomi (safra kesesi ameliyatları ) operasyonları,
Tam şifa bulmuş karın duvarı fıtığı operasyonları,
Tam şifa bulmuş ingiunal herni ( kasık fıtığı ) operasyonlar,
Tam şifa bulmuş hemoroid, anal fistül, anal fissür ve komplikasyonsuz plenoidal sinüs operasyonları,
İleri laboratuar tetkikleri ile organ kaybı olmadığı kanıtlanmış laporatomik ve laporasakopik operasyonlar,
Tonsillektomi ve rhinoplasti (burun operasyonları )ameliyatı geçirmiş olanlar ile muayene ve odiometrik (işitme testi ) tetkikle tam ve sağlam olduğu tespit edilmesi koşuluyla timpanoplasti ve miringoplasti (kulak zarı ameliyatları ) ameliyatı olanlar öğrenciliğe kabul edilir.
Nefes almayı ve konuşmayı güçleştirmeyen septum deviasyonları öğrenciliğe engel değildir.
Ancak nefes almayı ve konuşmayı güçleştiren septum deviasyonları ameliyatla bu şikayetleri tamamen normale dönmesi koşuluyla öğrenciliğe kabul edilir.
SORU 2: Diskromatopsi (renk körlüğü )öğrenciliğe engel teşkil eder mi?
İshiara kitabı ile yapılan muayenede parsiyel (kısmi ) veya total diskromatopsinin (renk körlüğü) olması öğrenciliğe engeldir.Tam ve sağlam olma koşuluyla öğrenciliğe kabul edilir.
SORU 3: Gözde lazer operasyonları öğrenciliğe engel teşkil eder mi?
Göz ve göz ekleri tam ve sağlam olacaktır. Göze ait hiçbir operasyon ve lazer müdahalesi geçirmemiş olacaktır.
SORU 4: Demir eksikliği anemisi olanlar öğrenciliğe kabul edilir mi?
Tedavi edilebilir demir eksikliği anemisi olanlar öğrenciliğe kabul edilir.
SORU 5: Kalbinde fizyolojik üfürümü olanlar öğrenciliğe kabul edilir mi?
İleri laboratuar tetkikleri ile organik kalp hastalığına bağlı olmadığı belirlenen fizyolojik üfürümü olanlar öğrenciliğe kabul edilir.
SORU 6: Kardiyolojik açıdan ne tür rahatsızlıklar öğrenciliğe girişimizi etkilemez?
İleri laboratuar tetkikleri ile organik kalp hastalığına bağlı olmadığı belirlenen EKG’de seyrek gelen ventriküler prematüre atımlar (VPS), ektopik atımlar ve sağ dal blokları,
Sistemlerde fonksiyon bozukluğu yapmamış dextrokardi, dextropozisyon ve situs inversus totalis olanlar öğrenciliğe kabul edilir.
SORU 7: Varisi olanlar öğrenciliği kabul edilir mi?
Bir veya iki ekstremitede (alt, üst) venöz dolaşım yetersizliği yapmamış, hafif yüzeysel varisler olanlar öğrenciliğe kabul edilir.
SORU 8: Hepatit B veya Hepatit C taşıyıcı olmak öğrenciliğe engel teşkil eder mi?
Hbs antijeni (+) pozitif olanlardan akut veya kronik hepatit teşhisi alanlar öğrenci adaylığına kabul edilmezler. Sağlık kurulu raporu ile sağlıklı taşıyıcı olduğu belirlenenler öğrenciliğe kabul edilir.
Anti HCV’si (+) pozitif olanlarda karaciğer fonksiyon testleri normal ve HCV RNA’sı (-) negatif olanlar öğrenciliğe kabul edilir. Anti HCV’si (+) pozitif olanlarda karaciğer fonksiyon testleri normal olsa bile HCV RNA’sı (+) pozitif olanlar ve HIV taşıyıcıları öğrenciliğe kabul edilmezler.
SORU 9: Öğrenciliğe girişte aranan boy şartı nedir?
Erkek adaylar için 1.67,bayan adaylar için 1.65
SORU 10: Öğrenciliğe girişte aranılan beden kitle indeksi nedir?
15 ila 30 arasıdır.
SORU 11: Solunum sistemindeki ne tür rahatsızlıklar öğrenciliğe engel teşkil etmez?
Solunum sistemi tam ve sağlam olacaktır. Toraksa (göğüs kafesine ) ait hiçbir operasyon geçirmiş olmayacaktır. Bu sisteme ait konjenital (doğumsal ) anomali, kronik (müzmin) ve ilerleyici hastalığı bulunmayacaktır.
Ancak:
İleri tetkiklerle solunum ve dolaşım fonksiyonlarını bozmadığı saptanan ve eşkal belirleyici olmayan minimal pektus ekskavatus ( güvercin göğüs ), pektus karinatus ( kundarıcı göğüs ) ve göğüs kafesinde diğer minimal şekil bozuklukluğu olanlar,
İleri tetkiklerle solunum ve dolaşım fonksiyonlarını bozmadığı saptanan geçirilmiş solunum sisteminin enfeksiyöz hastalıkları olanlar öğrenciliğe kabul edilir.
SORU 12: Çene yapısındaki bozukluklar öğrenciliğe engel teşkil eder mi?
Eşkal belirleyici olmamak kaydıyla alt ve üst dişler arasında 6 mm.ye kadar olan alt çene gerilikleri, (retrognatileri) 3 mm. ye kadar olan alt çene ilerilikleri, (prognatileri)
Ön grup (anterior bölge) haricinde sabit protezle düzeltilebilen, konuşma ve çiğnemeyi bozmayan alt ve üst çenenin, ortodontik tedavi gayesiyle çekilmiş dişleri ile üçüncü büyük azı dişleri haricinde 5’den az kısmi diş noksanlıkları,
Her türlü dolgu ve endodontik tedavi ile kurtulması mümkün olan diş çürükleri öğrenciliğe kabul edilir.
SORU 13: Ürogenital sistem ve kadın hastalıkları sistemine ait ne tür rahatsızlıklar öğrenciliğe girişe engel etmez?
Üriner ve genital sistemler yönünden tam ve sağlam olacaktır. Bu sitemlere ait konjenital anomali, kronik ve ilerleyici hastalığı bulunmayacaktır ve herhangi bir operasyon geçirmiş olmayacaktır.
Ancak:
Diğeri normal olmak kaydıyla bir testisi veya overi doğuştan yok olanlar veya operasyonla çıkarılmış olanlar,
sezaryen operasyonu geçirmiş olanlar,
inmemiş testisi, kordon kisti, distal hipospadiası, hidroseli ve varikoseli olanlar,
iç salgı bozukluğu yapmamış ve kişinin cinsiyet niteliklerini bozmamış organ kaybı ile sonuçlanmayan üriner ve genital sistem operasyonları geçirmiş olanlar, (organ fonksiyonları tam ve sağlam olmak kaydıyla)
Böbrek fonksiyonları tam ve sağlam olmak kaydıyla ürolitiazisi olanlar,
öğrenciliğe kabul edilirler.
SORU 14: Kas iskelet sistemine ait ne tür rahatsızlıklar öğrenciliğe girişe engel teşkil etmez?
Tam ve sağlam olacaktır. Bu sisteme ait noksan, anomali, kronik ve ilerleyici hastalık, hareket kısıtlılığı ve geçirilmiş bir ameliyat olmayacaktır.
Ancak;
Konservatif metotla veya operasyonla tedavi edilip tam şifa bulmuş, patolojik olmayan, sekelsiz eklem dışı kırıklar, okullara alınacak öğrenci adaylarında sağlam kabul edilir.
Hiçbir klinik belirti vermeyen sadece radyolojik olarak saptanan tek seviyedeki spina bifida occulta, tek ve çift taraflı sakralisazyon, tek vertebrada lumbalisazyonu olanlar öğrenciliğe kabul edilir.
SORU 15: Sinir sistemine ait ne tür rahatsızlıklar öğrenciliğe girişe engel teşkil etmez?
Sinir sistemi tam ve sağlam olacaktır.
SORU 16: Geçmişinde ruhsal rahatsızlık geçirmiş olmam öğrenciliğe engel teşkil eder mi?
Ruhsal yönden tam ve sağlam olacaktır. Geçmişinde ve halen hiçbir ruhsal hastalık, intihar girişimi ve kişilik bozukluğu olmayacaktır.
SORU 17: Ailemde Ruhsal Hastalık geçiren veya halen hasta olan birinin olması öğrenciliğe girişe engel teşkil eder mi?
Ailenizde ruhsal rahatsızlık geçirmiş veya halen geçiren birinin bulunması öğrenciliğe girişe engel değildir.
SORU 18: Cilt hastalıklarına ait ne tür rahatsızlılar öğrenciliğe girişe engel teşkil etmez?
Tam ve sağlam olacaktır. Bu sistemlere ait kronik ve ilerleyici bir hastalığı, eşgal belirleyici veya fonksiyon bozucu nitelikte doğumsal veya edinsel anomali bulunmayacaktır. Ancak;
Eşgal belirleyici olmayan, fonksiyon kaybına yol açmamış sikatrisler ve yanık sekelleri, nevüsler ve cilde ait diğer bening tümöral oluşumları,
Yazlık üniforma giyildiğinde vücudun kapalı bölgelerinde kalan nevüs ve lipom gibi derinin iyi huylu tümöral oluşumları ve kronik bir hastalığa bağlı olmayan ve fonksiyon kaybına yol açmayan skatris, keloid ve lekeleri,
Hamilton klasifikasyonuna göre Tip 2 (dahil) ye kadar Androjenik alopesisi ( saç dökülmesi ) olanlar öğrenciliğe kabul edilir.
SORU 19:Doğuştan mevcut olan rahatsızlıklar öğrenciliğe girişe engel teşkil eder mi?
Doğuştan olan rahatsızlıklar (konjenital anamoliler) öğrenciliğe girişe engel olmaktadır.
TAVSİYE : Emniyet Teşkilatında öğrenci olmaya istekli adayların başvurularını yapmadan önce tam teşekküllü bir hastanede Yönetmeliğimiz çerçevesinde sağlık durumlarıyla ilgili kontrollerini yaptırmaları ileride mağdur olmalarını engelleyecektir.
HEYET RAPORUNUN GERİ GÖNDERİLMESİ DURUMLARI NASIL GERÇEKLEŞİR ?
Pomem adaylığı sürecinde sağlık kurul raporu alınıp emniyete teslim edildikten sonra bu raporlar Ankara'ya genel merkeze gönderilir.... Burada emniyetin tabibleri tarafından değerlendirilmeye alınan raporlar olumlu ise onaylanıp adaylıkta sorun yoktur ibaresi açılır. Fakat olumsuz durumlarda başvuruyu yaptığınız il emniyetine geri gönderilir. Bu olumsuz durumlar ise ; raporun bazı kısımlarının eksik olması , sağlık maddelerinin bend ve fırkalarında sağlık yönünden kusur olması, gibi durumlarda gönderilir. Eğer bu durumlar arasında Sağlık yönünden kusuru düzeltilebilir maddelerden birisi söz konusu ise raporun tekrarı istenir. Eğer kusuru giderilebilecek maddelerden değilse bu raporun Ankara'dan olumsuz olarak gönderildiği demektir.
Son olarak raporda daksil kullanmamaya özen gösterin çünkü raporlar en ufak birşeyden geri dönebilir,boş yere ankaraya çağrılmayın:)
POMEM ÖĞRENCİSİ OLMA SÜRECİNDE GÖZ MÜFREDATI VE AÇILIMI ?
Pomem öğrenci adaylığı sürecinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından istenen Sağlık kurulu raporunda A / kısım klilik vakalar bölümünde yer alan göz müfredatında gözün görme derecesi ve bozukluk derecesi arasında ki ilişkiye bakılarak sayısal bir değer elde ediliyor...( Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına alınacak öğrencilerde refraksiyon kusuru her iki gözde ayrı ayrı myoplarda; (sferik + silendirik) – 2 Diyoptri ve hipermetroplarda + 1 Diyoptriyi geçmeyecektir. Mixt astigmatlarda transpozisyon sonrası değerlere göre işlem yapılır. Düzeltmeden önce ve/veya sonra sadece gözlerden birinin görme gücü en az 7/10 ve her iki gözde görme güçleri toplamı en az 16/10 olacaktır.) Her iki gözün görme gücü önemli olduğundan toplanarak çıkan sonuca göre Sağlam veya Teşhisli yazılarak sebepleri ile rapor edilir...
9 Ekim 2009 Cuma
POMEM, POMEM Sağlık şartları, POMEM Mülakatları, POMEM Spor Sınavı,
Etiketler:
POMEM,
POMEM Mülakatları,
POMEM Sağlık şartları,
POMEM Spor Sınavı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder